Translate in your language!!

jueves, 3 de mayo de 2012

Bloemendal Kasteel


{NL}Wij zijn in de maand februari in de Bloemendal kasteel geweest, wij hebben 3 jaar getrouwd gevierd. Blomendal is een mooi en romantische kasteel. Ik werd gek op alle barok stoelen en de hele decoratie. 

Bloemendal Kasteel:
"Het huis heeft een paleisachtig uiterlijk en is in de jaren 1791-1795 gebouwd in opdracht van Johannn Arnold von Clermont, een Akense lakenfabrikant en Lutheraan die zijn fabriek te Aken verplaatste naar het toentertijd Staatse Vaals. Het ontwerp van het huis is vermoedelijk van de Akense bouwmeester Joseph Moretti, die eerder ook al het Kasteel Vaalsbroek en het Huis Clermont in Vaals voor de von Clermonts bouwde. Het huis is een breed, onderkelderd gebouw, in drie lagen opgetrokken in de tijd van de populaire Lodewijk XVI-stijl. Het heeft in de voorgevel een middenrisaliet met daarop eenfronton en een dubbele bordestrap naar de hoofdingang.
Bloemendal werd verkocht aan Johann von Lommessen, raadslid in Aken. Deze von Lommessen had twee dochters die als non in een klooster waren getreden bij de orde van de Dames du Sacré Coeur, een orde voor rijke dames. Deze nonnen zaten gehuisvest in een oud en armoedig kloostergebouw en de dochters kregen van hun vader gedaan dat hij het huis Bloemendal aan de orde schonk." Wikipedia


In de kelder van het kasteel hebben ze een hele oud collectie van foto's van de nonnen, brieven van kinderen die in de kasteel woonden, bezittingen van de oude bewoners, etc


{ES} En el mes de febrero estuvimos en el Catillo Bloemendal, ubicado en  la frontera sur de Holanda, limitada por Alemanía y Belgica. Celebrabamos nuestros 3 años de matrimonio. Me volví loca con el estilo barroco de sus sillas y de la decoración en general. Aquí un poco de historia:

"La casa tiene un aspecto de castillo y fue construida entre 1791-1795 a petición de Johannn Atnold von Clermont, un Arkano fabricante de telas y luterano que ese tiempo traslado su fábrica de la ciudad de Aken en Alemania en  al pueblo de Vaals en Holanda. El diseño de la 'casa' es es su mayoría del arquitecto arkano Joseph Moretti, quien había contruido también el castillo Vaalsbroek y la casa Clermont en Vaals perteneciente al Sr. Von Clremont. 
La casa es un edificio amplio con sótano, construido en tres capas  en la época del  popular   Luis XVI. Tiene una fachada en la mitad mostrando hacia el frente  y una escalera doble en la entrada principal.
Blomendal fue vendida a Johann von lommessen, un concejal de Aken.  Von Lommessen tenía dos hijas que eran monjas bajo la orden de Dames du sacré coeur (Damas del sagrado corazón), una orden para mujeres ricas, millonarias.
Las monjas estaban alojadas en un edificio pobre y las hijas de Von Lommessen obtuvieron de su padre la casa Blomendal" Wikipedia

En el sótano del castillo están las fotografías de las monjas, cartas de los niños huerfanos a los que cuidaban, papeles, etc.



Receptie/Recepción

Hall

Sala de estar#1/woonkamer#1

Sala de estar #2/Woonkamer#2

Entrada/Ingang

Detalle/Detail

Castillo parte de atrás/Kasteel achterkant

2 comentarios:

  1. Que lindo todo. que talento tienes hija.
    saludes

    ResponderEliminar
  2. Prachtig Kasteel. Ben er ook geweest.
    Gr,
    Linda

    ResponderEliminar

Laat mij een reactie achter/Dejame un comentario/Leave me a comment!